Kinderactiviteiten
Voorjaar 2023

De werkschuit heeft dit seizoen de volgende activiteiten voor kinderen en tieners:

Boetseren voor kinderen (nieuw)

Docent:Margot Tepas
Leeftijd:Vanaf 6 jaar
Kosten:€ 40 (6 lessen, inclusief materialen)
Wanneer:
Maandag 16:00 - 17:00, start 23 januari 2023 [Aanmelden]

De cursus boetseren is voor een kind een geweldige ervaring om vanuit niets iets te creëren, maar vooral ook hoe je zelf iets nieuws kunt maken dat heel bijzonder is. Anders dan anders, iets wat je op school of thuis niet zo gauw doet. Kinderen kunnen met veel gemak hun fantasie de vrije loop geven. Het werken met klei stimuleert de creativiteit. De kinderen krijgen opdrachten, waar ze zelf op spelende wijze mee aan de gang kunnen gaan. De beeldjes worden geglazuurd en dan in een speciale keramiek oven gebakken.

Tekenatelier voor kinderen

Docent:Annefie van Itterzon
Leeftijd:6 t/m 13 jaar
Kosten:€ 86 (10 lessen, inclusief papier en materialen)
Wanneer:
Woensdag 13:30 - 15:00, start 25 januari 2023 [Aanmelden]
Woensdag 15:30 - 17:00, start 25 januari 2023 [Aanmelden]

In het tekenatelier krijgen kinderen op een speelse en leerzame manier les in tekenen en schilderen. Stap voor stap maken ze kennis met allerlei materialen als krijt, pen, ecoline, verf en mooi papier. Kinderen zijn van nature ontvankelijk voor kunst en worden door leuke, gerichte opdrachten gestimuleerd om nog beter te kijken. De kinderen maken kleine voorstudies in pen en inkt en leren ook groot op het vlak met verf te werken. Aan het begin van iedere les wordt het gekozen thema aan de hand van een kunstenaar of kunstwerk besproken waardoor de kinderen ook leren kijken naar kunst van anderen. Aan het einde van de cursus neem je een map prachtige werken mee naar huis. Dus houd je van tekenen en wil je aan de slag met een inspirerende opdracht, geef je dan snel op.

Creatieve vorming kinderen

Docent:Anja en Femke
Leeftijd:6 t/m 10 jaar
Kosten:€ 51,60 (6 lessen, inclusief materiaalkosten)
Wanneer:
Zaterdag 10:00 - 11:30, start 28 januari 2023 [Aanmelden]

Houd je van knutselen en schilderen? Dan is dit echt een cursus voor jou! Je kunt leren hoe je iets echts kunt namaken van klei of ander materiaal, maar vooral ook hoe je zelf iets nieuws kunt maken dat heel bijzonder is. Anders dan anders, iets wat je op school of thuis misschien niet zo gauw doet. Je zit in een gezellige groep met kinderen die allemaal graag knutselen en schilderen. Het is leuk om van elkaar te zien hoe je iets maakt en je krijgt weer nieuwe ideetjes. Deze cursus is ook leuk voor kinderen die al een cursus hebben gevolgd, je krijgt steeds andere opdrachten.

Tekenatelier voor kinderen en jongeren

Docent:Annefie van Itterzon
Leeftijd:6 t/m 13 jaar
Kosten:€ 86 (10 lessen, inclusief papier en materialen)
Wanneer:
Zaterdag 10:15 - 11:45, start 28 januari 2023 [Aanmelden]
Zaterdag 12:00 - 13:30, start 28 januari 2023 [Aanmelden]

In het tekenen en schilderen openbaart elk kind persoonlijk zijn beleving van de wereld. Fantasierijk, kinderlijk, onbegrijpelijk, maar vooral direct en mooi. In het grote atelier staan schildersezels klaar om aan te werken. De kinderen worden aangemoedigd om op grote vellen papier met diverse materialen zoals houtskool, oliepastels en verf te werken. Elke les start met een opdracht, bijvoorbeeld stillevens, portretten, illustraties, dieren, het zal in elk geval een gevarieerd programma zijn. Er wordt de kinderen geleerd hoe je verschillende materialen kan gebruiken en ook de technische aspecten zoals vlakverdeling en beeldelementen en wat primaire, secundaire en complementaire kleuren zijn. De kinderen worden individueel begeleid en op eigen niveau creatief uitgedaagd. Aan het eind van elke les worden de werkstukken met en door de kinderen zelf besproken.