Kinderactiviteiten
Voorjaar 2021

De werkschuit heeft dit seizoen de volgende activiteiten voor kinderen en tieners:

Creatief kinderpartijtje

Docent:Margot Tepas
Leeftijd:Vanaf 6 jaar
Kosten:€ 14 per kind
Wanneer:Op afspraak, bel Margot (06-1245 9347) of kijk op www.creatieve-kinderpartijtjes.nl.

Wil je eens wat anders, dan kun je bij de Werkschuit jouw kinderfeestje op een creatieve manier komen vieren. Je mag zelf uitkiezen met welke materialen je wilt gaan werken. Bijvoorbeeld dierfiguren maken met klei of werk je liever met fimoklei? Ook kun je gaan figuurzagen of schilderen op een echt schilderdoek.

Voor de oudere kinderen bestaat ook de mogelijkheid een spiegel of doosje te mozaïeken, te beeldhouwen in gasbeton of modelboetseren met klei. De nog grotere jongens/meisjes kunnen solderen.

Deze verjaardagspartijtjes duren ongeveer 120 minuten. Limonade, snoep en chips zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt zelf kiezen op welke dag je het partijtje wilt geven. Per groep kunnen er minimaal 6 en maximaal 10 kinderen deelnemen.

Tekenatelier voor kinderen en jongeren

Docent:Annefie van Itterzon
Leeftijd:6 t/m 13 jaar
Kosten:€ 86 (10 lessen, inclusief papier en materialen)
Wanneer:
Woensdag 13:30 - 15:00, start 27 januari 2021 [Aanmelden]
Woensdag 15:30 - 17:00, start 27 januari 2021 [Aanmelden]

In het tekenatelier krijgen kinderen op een speelse en leerzame manier les in tekenen en schilderen. Stap voor stap maken ze kennis met allerlei materialen als krijt, pen, ecoline, verf en mooi papier. Kinderen zijn van nature ontvankelijk voor kunst en worden door leuke, gerichte opdrachten gestimuleerd om nog beter te kijken. De kinderen maken kleine voorstudies in pen en inkt en leren ook groot op het vlak met verf te werken. Aan het begin van iedere les wordt het gekozen thema aan de hand van een kunstenaar of kunstwerk besproken waardoor de kinderen ook leren kijken naar kunst van anderen. Aan het einde van de cursus neem je een map prachtige werken mee naar huis. Dus houd je van tekenen en wil je aan de slag met een inspirerende opdracht, geef je dan snel op.

Creatieve vorming kinderen

Docent:Anja van Leeuwen en Margot Tepas
Leeftijd:Vanaf 6 jaar
Kosten:€ 72,50 (10 lessen, inclusief materiaalkosten)
Wanneer:
Woensdag 15:30 - 17:00, start 27 januari 2021 [Aanmelden]
Donderdag 16:00 - 17:30, start 28 januari 2021 [Aanmelden]

Houd je van knutselen en schilderen? Dan is dit echt een cursus voor jou! Je kunt leren hoe je iets kunt maken van klei of ander materiaal, maar vooral ook hoe je zelf iets kunt maken dat bijzonder is. Je zit in een gezellige groep met kinderen die allemaal graag knutselen en schilderen. Het is leuk om van elkaar te zien hoe je iets maakt en je krijgt weer nieuwe ideetjes. Deze cursus is ook leuk voor kinderen die al een cursus hebben gevolgd, je krijgt steeds andere opdrachten.

Tekenatelier voor kinderen en jongeren

Docent:Annefie van Itterzon
Leeftijd:6 t/m 13 jaar
Kosten:€ 86 (10 lessen, inclusief papier en materialen)
Wanneer:
Zaterdag 10:15 - 11:45, start 30 januari 2021 [Aanmelden]
Zaterdag 12:00 - 13:30, start 30 januari 2021 [Aanmelden]

In het tekenen en schilderen openbaart elk kind persoonlijk zijn beleving van de wereld. Fantasierijk, kinderlijk, onbegrijpelijk, maar vooral direct en mooi. In het grote atelier staan schildersezels klaar om aan te werken. De kinderen worden aangemoedigd om op grote vellen papier met diverse materialen zoals houtskool, oliepastels en verf te werken. Elke les start met een opdracht, bijvoorbeeld stillevens, portretten, illustraties, dieren, het zal in elk geval een gevarieerd programma zijn. Er wordt de kinderen geleerd hoe je verschillende materialen kan gebruiken en ook de technische aspecten zoals vlakverdeling en beeldelementen en wat primaire, secundaire en complementaire kleuren zijn. De kinderen worden individueel begeleid en op eigen niveau creatief uitgedaagd. Aan het eind van elke les worden de werkstukken met en door de kinderen zelf besproken.